Bir metreye kadar büyüyen hindistan cevizi yengeçleri, sadece kara yengeçleri arasında değil, eklembacaklılar arasında da en büyük canlı türüdür.
Japon örümcek yengeci daha büyüktür ama su altında yaşadığı için suyun kaldırma kuvvetinden yararlanır.
Bu canlıların sayısı konusunda net bilgi sahibi değiliz. Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği bu nedenle bu canlıları ‘Veri Eksikliği’ kategorisinde değerlendiriyor. Yani tehlikede olup olmadıklarına dair bir şey söyleyecek durumda değiliz.
Hint ve Pasifik okyanuslarının tropik kesimlerinde küçük adalarda yaşıyorlar. Farklı meyvelerin yanı sıra daha küçük yengeçlerle de besleniyorlar.

Hindistan cevizi yemek istediklerinde kıskaçlarıyla kabuğun bir kısmını sıyırıp kırılıncaya kadar vuruyorlar.
Yeraltına yuva yapan bu yengeçler tümüyle karada yaşıyor, denize sadece yumurtalarını bırakmak için iniyorlar.

Hindistan cevizi yengeçlerinin sayısı bugüne kadar araştırılmadığı için soyları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olup olmadıklarına dair bilgimiz yok.

Londra Zooloji Derneği’ne göre, bu yengeçler daha önce insanlar tarafından bir süre avlanmış. Şimdilerde ise bu adalara sonradan yerleşen sıçanların saldırısına uğruyorlar daha çok.
Dernek, Hint Okyanusu’nda Chagos Takımadaları’ndaki yengeç sayısını tespit etmek için çalışma başlattı. Özellikle bitki örtüsü bakımından yoksun olan adalarda sıçanların bu yengeçleri avladığı, fakat bazen de durumun tersine döndüğü, sıçanların yengeçlere av olduğu görülüyor.

En azından Chagos adalarında yengeçlerin göreceli olarak güvende olduğu düşünülüyor. Son zamanlarda sıçanların kökünü kazımak için bir çalışma başlatılmış.